Aruba

Xander Bogaerts breekt contract bij Red Sox en is free agent

Credit: Evan Habeeb-USA/ TODAY Sports

BOSTON – Honkballer Xander Bogaerts, die al bijna tien jaar in Boston speelt, is voor het eerst free agent. De Red Sox shortstop heeft zijn contract beëindigd. De viervoudige All-Star had nog drie jaar te gaan met een zesjarige deal van 120 miljoen dollar.

Bogaerts was, volgens Boston.com die als eerste met het nieuws kwam, een lichtpuntje tijdens een moeilijk jaar voor Boston en eindigde als derde in de American League met een slaggemiddelde van .307, met 15 homeruns en een .833 OPS op weg naar een Silver Slugger-nominatie.

De 30-jarige shortstop van Aruba speelt sinds 2013 voor de Red Sox. Nadat de organisatie hem in 2009 vastlegde, speelde Bogaerts in de Dominicaanse zomercompetitie en in de minor leagues voordat hij overstapte naar MLB.

Naast de waarde die hij op de plaat brengt, is Bogaerts een van de beste verdedigers op zijn positie en was vorig jaar een Gold Glove-finalist.

Vanaf donderdag om 17.00 uur hebben alle 30 MLB-teams het recht om Bogaerts vast te leggen.

Bogaerts heeft in het verleden gezegd dat hij hoopt dat vorig jaar niet zijn laatste zal zijn bij de Red Sox. Chief baseball officer Chaim Bloom zei op de eindejaarspersconferentie van het team dat het opnieuw tekenen van Bogaerts hoog op zijn prioriteitenlijstje blijft staan.

“Ons standpunt is hetzelfde geweest”, zei Bloom. “We willen hem hier nog lang houden. We willen hem hier voor een deal waar we op terug kunnen kijken en zeggen dat dit geweldig is voor iedereen. We willen om hem heen bouwen en met hem winnen.”

Deel dit artikel