Aruba

Aruba doet nog steeds niet mee met sedulaproef andere eilanden

ORANJESTAD – Aruba doet nog steeds niet mee met de proef waarmee reizigers tussen de voormalig Nederlands Antilliaanse eilanden zonder paspoort maar met sedula binnen kunnen komen.

Aruba heeft iets andere wetgeving, waardoor reizen met een sedula technisch niet mogelijk is. Een sedula is een identiteitsdocument en geen reisdocument. Om mee te kunnen doen aan de proef zou de wetgeving moeten worden aangepast.

Arubanen zijn op alle eilanden wel welkom met hun sedula.

proef

Sinds 1 mei vorig jaar loopt de proef, waarmee reizigers tussen de eilanden kunnen reizen met hun sedula. Maar voor reizen vanuit de BES-eilanden, Curaçao en Sint Maarten naar Aruba is nog steeds een paspoort nodig.

Er is op het vierlandenoverleg nog niet besloten of deze maatregel een belangrijke bijdrage levert aan het optimaliseren van het reizigersverkeer tussen de landen van het Caribisch deel van het Koninkrijk en in dat verband structureel ingeregeld zou moeten worden.

Deel dit artikel