Aruba

Aruba stuurt vier zangers naar Tumbafestival Curaçao

Chendell Beaumont

WILLEMSTAD – Aruba heeft vier vertegenwoordigers die meedoen aan het Tumbafestival op Curaçao. Die begint komende maandag en levert vrijdag een nieuwe winnende tumba op voor het karnaval 2023.

De Arubaanse zangers die ieder een gooi naar de tumbatitel doen zijn oude bekenden: Chendell Beaumont, Jeanchris Jair ‘Buddy Love’ Vesprey, Roderick ‘Rocco’ Franken en Jurick Salomon.

De laatste wordt begeleid door de Highway Band en treedt op maandag op. De eerste drie zangers worden begeleid door Buleria en treden op woensdag op, dan is het toevallig ook Dia di Betico op Aruba. Buleria begeleidt ook de Curaçaoënaar Irving ‘Luwi’ Jano die in 2018 tot Tumbakoning werd gekroond.

Jurick Salomon zingt de tumba ‘Forsa dje Leon’, een compositie van Marvin Snijders en Ingemar Pietersz. De tumba van Chendell Beaumont zint ‘Mi Gusta’, een eigen compositie. Jeanchris Vesprey zint ‘Lag’e na Kas, een compositie van John en Dwight Leonata. Roderick Franken zingt een tumba gecomponeerd door Hendrik de Windt. Die heet ‘Den mi Orea’.

Deel dit artikel