Aruba

Arubaanse autoriteiten gaan preventief fouilleren tijdens Carnaval

ORANJESTAD – De politie gaat tijdens carnaval preventief fouilleren op het bezit van vuurwapens. De eerste controle is tijdens de Fakkeloptocht, de laatste is na de grote carnavalsoptocht in Oranjestad op 19 februari.

Ook zal er preventief worden gefouilleerd op vuurwapenbezit tijdens de Hebe Hebe op 3 tot 4 februari 2023, de Gran Tumba op 4 tot 5 februari 2023, het kindercarnaval op 5 februari 2023 en de Lighting Parade op 11 tot 12 februari 2023.

In het kader van deze actie zegt de politie de bevoegdheid te hebben een ieder staande te houden en aan de kleding te onderzoeken, te vorderen dat tassen en verpakkingen worden geopend en doorzocht en auto’s en andere vervoermiddelen te doorzoeken op illegaal vuurwapenbezit.

Fakkeloptocht

De machtiging tot preventief fouilleren van deze zaterdag beslaat van 7 januari van 18.00 uur tot 8 januari 2023 om 06.00 uur en betreft de zogeheten zone 1.

Zone 1

Avenida Milo Croes; Rumbastraat; Gallegostraat; Patiastraat; Caya Papa Juan Pablo II; Amandelstraat; Anasastraat; Guyabastraat; Larahastraat; Papayastraat; Olijfistraat; Tomatistraat; Tamarijnstraat; Shimarucustraat; Milonstraat; Mispelstraat; Manzanillastraat; Mangostraat; Lamunchistraat; Kenepastraat; Druivenstraat; Caya Juancho Kock; Guyabastraat;

Dividivistraat; Dadelstraat; Granaatappelstraat; Cadushistraat; Citroenstraat; Calabasstraat; Bacobastraat; Awakatistraat; Hoofdverkeersweg Camacuri; Stadionweg; Kwartstraat; Van Dragtstraat; Zepp Lampestraat; Van Eekhoutstraat; Shakespearestraat; Schreuderstraat; George Madurostraat; Beaujonstraat; Victor Hugostraat; Kuiperistraat; Bazinstraat; L.G. Smith Boulevard; Vondellaan; Beatrixstraat; Pierre Corneillestraat; Longfellowstraat; Herman Gorterstraat; Constantijn Huygenstraat; Byronstraat; Bilderdijkstraat; Guido Gezellestraat; Alfred de Mussetstraat; Jacob Catstraat; Willem Kloosstraat; Sweelinckstraat; Sibeliusstraat;W ilhelminastraat; Caya G.F. Betico Croes; De la Sallestraat; Dr. Henriquezstraat; Avicennastraat; Flemmingstraat; Portreroweg

en de aan genoemde straten grenzende stranden/waterlijnen inbegrepen.

Hebe Hebe

De machtiging tot preventief fouilleren van Hebe Hebe beslaat van 3 februari 2023 van 18.00 uur tot en met 4 februari 2023 om 03.00 uur en betreft zone 3.

Zone 3

John. G. Emanstraat; Concessielaan; Spinozastraat; Hendrikstraat; Breugelstraat; Emmastraat; Juan Jacobstraat; Ranchostraat; Avenida Alo Tromp; Kerkstraat; Zuster Candidastraat; Zuster Cherubinestraat; Dominicanessenstraat; Johan de Wittstraat; Oldenbarneveldstraat; Koningstraat; Boliviastraat; Caya Ernesto Petronia; Socotorostraat; Paraguaystraat; Uruguaystraat; Hondurasstraat; Ecuadorstraat; Argentiniëstraat; Venezuelastraat; Fahrenheitstraat

Gran Tumba

De machtiging tot preventief fouilleren van Gran Tumba beslaat van 4 februari 2023 van 18.00 uur tot 5 februari 2023 om 03.00 uur en betreft zone 2.

Zone 2

L.G. Smith Boulevard; Beatrixstraat; Pierre Corneillestraat; Longfellowstraat; Vondellaan; Rumbastraat; Stadionweg; Hoofdverkeersweg Camacuri

en de aan genoemde straten grenzende stranden/waterlijnen inbegrepen.

De machtiging tot preventief fouilleren tijdens het kindercarnaval in Oranjestad beslaat 5 februari 2023 van 10.00 uur tot 20.00 uur. Die gedurende de Lighting Parade van 11 februari 2023 van 18.00 uur tot 12 februari 2023 te 06.00 uur en de Grote parade in Oranjestad van 19 februari 2023 van 10.00 uur tot 24.00 uur. Alle drie de parades betreffen zone 1.

Deel dit artikel