Aruba

Politieman komt om bij frontale botsing Aruba

Foto: 24ora.com

ORANJESTAD – In Aruba is vannacht bij een frontale botsing een politieagent om het leven gekomen. Het gaat om de 24-jarige Austin David Illes. De andere chauffeur die betrokken was bij het ongeluk raakte gewond en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde net voor de klok van drie uur vannacht in een scherpe bocht bij Macuarima in de richting van Warawara. Het wegdek was nat. Wat er precies gebeurd is, wordt onderzocht.

Illes reed in een dienstauto van de recherche, die niet was voorzien van een airbag. Hij is door de kracht van de botsing tegen het dashboard geknald. Het is niet bekend of hij een veiligheidsgordel droeg.

De jeugdige Illes werkte bij het atraco-team van de politie. Vanwege gezondheidsproblemen had hij de politieschool niet afgemaakt en werkte als administratieve kracht bij de recherche. Zijn vader werkt ook bij de politie.

Austin David Illes is het eerste dodelijke slachtoffer in 2023 in het verkeer op Aruba.

Deel dit artikel