Aruba

Nederlands honkbalteam op weg naar WBC zonder Kenley Jansen, met Xander Bogaerts

ORANJESTAD – Het Nederlandse honkbalteam zal het volgende maand zonder Major League-topwerper Kenley Jansen moeten doen op de World Baseball Classic, WBC. De 35-jarige Curaçaoënaar krijgt van zijn nieuwe club, de Boston Red Sox, geen toestemming om deel te nemen aan het officieuze WK honkbal. Xander Bogaerts, die nu in San Diego speelt, voegt zich wel bij het team dat het Koninkrijk der Nederlanden vertegenwoordigt.

De Red Sox willen dat hun nieuwe speler deelneemt aan de voorjaarstraining van de club in de aanloop naar het reguliere seizoen van de Major League. De openingsdag van de MLB is gepland voor 30 maart. De Red Sox beginnen hun seizoen thuis in Fenway Park op die datum. Ook werper Pedro Strop, een free agent die in 2016 de World Series won met de Chicago Cubs, ontbreekt om persoonlijke redenen in de Nederlandse selectie.

Jansen werd gekozen in de Nederlandse voorselectie, maar hij bleef buiten de selectie van dertig man voor de WBC. De twintig deelnemende teams presenteerden hun selecties live op het MLB Network tijdens de nachtelijke uren in Nederland in de nacht van donderdag op vrijdag, de selecties van de twintig deelnemende landen werden gepresenteerd tijdens een liveshow op MLB Network.

Jansen kan wel aan de selectie van het team worden toegevoegd als Nederland doorgaat naar de laatste ronde van de WBC. De ploeg wordt gecoacht door Hensley Meulens, die hoopt Nederland naar de halve finales en finale te loodsen in Miami van 19 tot 21 maart, zo’n tien dagen voordat het Major League-seizoen begint.

Deel dit artikel