Aruba

Nederlandse militair aangehouden op Aruba na mishandeling toeriste in nachtclub

Foto: Masnoticia

ORANJESTAD – Een Nederlandse militair is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op Aruba nadat hij in een nachtclub een vrouw zou hebben mishandeld.

De Marechaussee bevestigt de aanhouding tegenover de Telegraaf: „We hebben een verdachte overgenomen van het politiekorps op Aruba en doen nu verder onderzoek”, zegt een woordvoerder. „Uit dat onderzoek moet blijken wat er precies is gebeurd. Het gaat, zover we nu weten, om een incident tussen de militair en een toerist.”

De mishandeling had plaats in nachtclub Gusto, in het noorden van het eiland. Het vrouwelijke slachtoffer was als toeriste aanwezig en werd volgens nieuwssite Masnoticia op een gegeven moment belaagd door een aantal Nederlandse militairen. Bij de ruzie die volgde werd de vrouw met een glas op haar hoofd geslagen, waardoor zij ernstig gewond raakte.

Op het moment dat de beveiliging tussenbeide kwam om de ruzie te stoppen, begon de groep ook met hen te vechten. De politie werd opgeroepen en ook een ambulance werd ter plaatse gestuurd.

Terwijl de paramedici de gewonde toeristische vrouw behandelden, bleef de groep nog steeds ter plaatse en kon de politie een van de aanvallers die met de beveiliging had gevochten en de vrouw had aangevallen, arresteren.

Op beelden van de arrestatie is te zien dat de verdachte – een blanke man met blond/rossig haar, gekleed in een wit shirt en grijze korte broek – geboeid wordt afgevoerd door agenten.

Deel dit artikel