Aruba

Aruba start met het Aruba Happy One Pass-programma op de luchthaven van Oranjestad

ORANJESTAD – Aruba start met het Aruba Happy One Pass-programma voor internationale reizigers. Het gaat om een proefprogramma met gedecentraliseerde digitale identiteitsverificatie technologie op de luchthaven van Oranjestad.

Het programma is gericht op vereenvoudigd reizen naar Aruba door middel van Digital Travel Credential (DTC) verificatietechnologie. Dit stelt reizigers in staat om aan de immigratievereisten van de overheid te voldoen voordat ze aan boord gaan, met de ready to fly- status

Passagiers die aankomen op de luchthaven Koningin Beatrix International kunnen hun reistoestemming aanvragen via een gestroomlijnd proces dat de noodzaak elimineert om informatie uit hun papieren reisdocumenten handmatig in te voeren.

De oplossing volgt de normen van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie ICAO. De technologie stelt een passagier in staat om veilig een digitale referentie aan te maken vanuit zijn fysieke paspoort en om deze referentie in zijn mobiele portemonnee te bewaren. 

Fraude

Deze technologie is ontworpen om authenticiteit en integriteit te waarborgen en het eigendom kan automatisch en herhaaldelijk worden geverifieerd, waardoor het risico op fraude wordt verkleind.

De oplossing is gebaseerd op uitgebreide technologie tests voor digitale referentie verificatie op Aruba sinds 2021, met beheer van gezondheidsgegevens van reizigers met betrekking tot testen en vaccinatie tegen COVID-19. 

Deel dit artikel