Nieuws op Aruba

Cruiseschip kan niet aanmeren op Bonaire en Aruba en vaart door naar Curaçao

ORANJESTAD – De Enchanted Princess heeft vandaag tevergeefs geprobeerd aan te meren in de haven van Aruba en is uiteindelijk doorgevaren naar Curaçao. Ook het bezoek aan Bonaire werd om dezelfde reden geannuleerd. Reden, in beide gevallen, was de sterke wind.

Enchanted Princess is een schip in de Royal-class van Princess Cruises, een dochteronderneming van de Carnival Corporation en kan ruim 3.600 passagiers vervoeren.

Directeur van de Arubaanse havenautoriteiten, Mark Figaroa, zegt tegen nieuwsportaal NoticiaCla dat het aan de discretie van de kapitein is om aan te meren bij de pier of niet.

Op zondag besloot de kapitein van de Enchanted Princess om ook niet aan te meren in Bonaire. Er stond toen een wind van meer dan dertig knopen, zo’n 55 kilometer per uur. Hij probeerde het wel, maar voor het schip en de passagiers werd het een te hoog risico om acht uur lang aangemeerd te liggen met die windsnelheid.

De kapitein besloot na de mislukte poging op Aruba om door te varen naar Curaçao. Dat gebeurde dit jaar nog niet eerder. De havenautoriteiten melden dat het een onverwacht bezoek is, maar dat Curaçao speciale procedures kent om niet gemelde schepen toch te kunnen ontvangen.

Deel dit artikel