Nieuws op Aruba

Toerisme Aruba laat een sterkere groei zien 

ORANJESTAD – Ruim 98.000 stayover-bezoekers kwamen in februari naar Aruba. Dat is een kwart meer dan vorig jaar, toen Aruba in lockdown zat. De groei is beter te vergelijken met het laatste jaar voor corona, toen er vijf procent minder toeristen naar Aruba kwamen. Dat meldt het Arubaanse Bureau voor Toerisme ATA. 

83,5 procent van alle stayover-bezoekers kwamen uit Noord-Amerika, 6,6 procent uit Europa, 7,9 procent uit Latijns-Amerika en 2,1 procent kwam uit andere delen van de wereld.

35,8 procent van de bezoekers boekte een van de High-rise hotels, 8,1% name een accommodatie in het low-rise gedeelte, 25,4 procent in timeshares en 30,6 procent in andere soorten accommodatie, ook wel bekend als vakantieverhuur.

De gemiddelde prijs van accommodaties is in een jaar tijd met 13 procent gestegen. Was de prijs eerst 231 dollar, nu is dat 262 dollar. Ten opzichte van 2019 is er sprake van een stijging van 42 procent. Toen kostte een kamer gemiddeld 184 dollar per nacht.

Deel dit artikel