Aruba

Buitenlandse artiesten mogen Aruba niet in vanwege visumperikelen

Foto: NotisiaCla

ORANJESTAD – De Colombiaanse artiesten Yeison Jimenez en Elder Dayan Diaz is zaterdag de toegang tot Aruba geweigerd. Beide artiesten zouden die avond optreden op het eiland, maar zover is het niet gekomen.

Volgens DIMAS werd de vergunningsaanvraag voor de Colombiaanse artiesten en hun begeleiders twee dagen vóór het evenement ingediend. Veel te laat volgens de toelatingsorganisatie, die naar eigen zeggen geen blaam treft.

Het verzoek om toestemming was op 31 maart ingediend en de betalingsopdracht werd dezelfde dag verzonden. Volgens DIMAS is dit waar de artiesten in gebreke zijn gebleven, omdat het visum pas op 14 april is betaald, één dag voor het evenement. Zolang dit niet is afgerond, kan de persoon niet binnenkomen.

Daarom hebben de organisatoren volgens DIMAS onnodig risico genomen. “Geen enkel verzoek om toestemming kan in behandeling worden genomen als de betaling niet is ontvangen. Het systeem laat dat niet toe,” aldus de woordvoerder van DIMAS, Marilyn Wout.

Jhovanoty

Ook een bekende Colombiaanse comedian mocht niet naar Aruba komen om op te treden tijdens het weekend. Jhovanoty meldde op zijn Instagram-pagina dat hij om 10 uur ’s ochtends was aangekomen in Aruba en acht uur op de luchthaven moest wachtenzonder toestemming om het land binnen te gaan.

Het nieuws trok veel aandacht in Colombia en Venezuela en werd door ten minste zes Latijns-Amerikaanse media gemeld.

Na aankomst op de luchthaven van Oranjestad, bleek dat zijn visum niet betaald was. Althans dat is de verklaring die toelatingsorganisatie DIMAS gaf.

Deel dit artikel