Nieuws op Aruba

Fout van luchtvaartmaatschappij leidt tot enorme korting op eersteklas tickets

Foto ANA

Een inwoner van Hong Kong heeft een eersteklas ticket gekocht van Indonesië naar Aruba en terug voor slechts 890 dollar. De werkelijke prijs is 16.300 dollar. Volgens persbureau Bloomberg gingen de kaartjes door een fout bij het omrekenen van de valuta in de verkoop voor bijna 20 keer minder dan hun nominale waarde. 

Passagiers konden businessclass-tickets krijgen voor vluchten tussen Noord-Amerika en Azië voor tussen de 300 en 550 dollar – meer dan 9.000 dollar korting op hun oorspronkelijke kosten, meldde de nieuwsdienst. 

Valutastoring

Het probleem kwam voort uit een storing op de Vietnam-website van ANA, die een onjuiste valutaomrekening vermeldde, vertelde het bedrijf aan Bloomberg. De luchtvaartmaatschappij voegde eraan toe dat het ‘de oorzaak van de bug en de omvang van de schade onderzoekt’.

Inmiddels is besloten om alle verkopen te annuleren en de passagiers hun geld terug te geven.

Deel dit artikel