Nieuws op Aruba

Zoon premier Aruba hoort taakstraf en voorwaardelijke gevangenisstraf tegen zich eisen

Foto: NoticiaCla

ORANJESTAD – Het Arubaanse OM heeft gisteren werkstraffen van 150 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van één maand met een proeftijd van twee jaar geëist tegen Kevin Wever (27), de zoon van premier Evelyn Wever-Croes en Chris Williams (24), zoon van politicus Michael Williams.

Ook broer Nigel Williams (33) en Torres Mendez (22), man van de zus van de premier stonden terecht. Nigel hoorde een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand met een proeftijd van twee jaar tegen zich eisen. Mendez moet wat het OM betreft een taakstraf van 240 uur plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden met een proeftijd van twee jaar krijgen.

Alle vier worden openlijke geweldpleging ten laste gelegd. De zaak dateert van 14 november 2021 toen een discussie tussen de partijen eindigde in een restaurant op Palm Beach in het Azia Restaurant, waarbij de barman gewond raakte en er verschillende voorwerpen in het restaurant werden vernield. 

Anderhalf jaar later is de ruzie nog steeds niet voorbij. Beveiligers van het speciale Arubaanse Korps moesten in de rechtszaal komen om te zorgen dat er niet weer gevochten zou worden.

De officier van justitie benadrukte in haar requisitoir dat deze zaak, die bekend staat als ‘Flor’, grote impact heeft gehad op de samenleving en uiterst negatief had kunnen uitpakken voor het imago van Aruba als een veilige toeristische bestemming. 

Het restaurant bevindt zich nabij de zogenaamde ‘highrise’ hotels en bediende op dat moment zowel toeristen als lokale klanten. De vechtpartij veroorzaakte chaos en paniek onder de vele gasten, waaronder zich ook kinderen bevonden. Volgens de officier van justitie mag het een wonder heten dat er niet meer personen die avond gewond zijn geraakt.

De rechter doet op 21 april aanstaande uitspraak.

Deel dit artikel