Nieuws op Aruba

Chauffeur veroordeeld tot vier jaar na ongeval met drie doden op Aruba

Archieffoto: NoticiaCla

ORANJESTAD – De rechtbank op Aruba heeft de chauffeur veroordeeld die in oktober vorig jaar een verkeersongeluk veroorzaakte, waarbij drie doden vielen. De man moet een gevangenisstraf van vier jaar uitzitten en krijgt een rijverbod van vijf jaar.

Het verlies van deze levens veroorzaakte diepe schok op Aruba, omdat het een familie trof en in één klap enorme verwoesting bracht. 

Naast de drie doden vielen er ook vier gewonden. Verschillende ambulances arriveerden ter plaatse en brachten met spoed 3 kinderen van 10 maanden, drie jaar en vijf jaar oud en een volwassene naar het ziekenhuis. 

Het fatale verkeersongeval vond plaats in Seroe Colorado en resulteerde in de dood van de zusjes Joanna en Mirella Wouters, en een 2-jarige baby genaamd Rendrick Wouters.

De rechtbank benadrukte dat de veroordeelde een ernstige nalatigheid heeft begaan door zijn verantwoordelijkheden als chauffeur niet na te komen, wat heeft geleid tot de tragische gevolgen van het ongeval. De opgelegde straf van 4 jaar gevangenisstraf en 5 jaar rijverbod is bedoeld om recht te doen aan de ernst van de situatie en om een afschrikwekkend effect te hebben op anderen die de verkeersregels negeren.

Deel dit artikel