Nieuws op Aruba

Drugsboot met negen opvarenden onderschept door Kustwacht en Korps Politie Aruba

Foto Kustwacht Caribisch Gebied

ORANJESTAD – Een gezamenlijke actie van de Kustwacht en het Korps Politie Aruba (KPA) heeft zondagavond geresulteerd in de onderschepping van een boot met een omvangrijke hoeveelheid drugs aan boord. Het vaartuig, met aan boord negen personen, werd gespot door het Maritiem Operatie Centrum (MOC) van de Kustwacht terwijl het koers zette richting Aruba.

Op het moment dat de boot werd waargenomen, zette de Kustwacht onmiddellijk een patrouilleboot in. Daarnaast werd het Korps Politie Aruba ingeschakeld, welke hun helikopter de lucht in stuurde om het verdachte vaartuig te lokaliseren.

Het vermoeden dat de boot drugs transporteerde, werd versterkt toen de opvarenden verschillende pakketten overboord wierpen tijdens een achtervolging door een Kustwacht boot van het type Metal Shark. Na de onderschepping werden de overboord gegooide pakketten door de Kustwacht uit het water gevist.

Na het naar de kustwachtsteiger slepen van het vaartuig, zijn de negen opvarenden en de omvangrijke hoeveelheid drugs overgedragen aan het Korps Politie Aruba. Verdere details omtrent de zaak zijn nog niet vrijgegeven, en het onderzoek loopt nog.

Deel dit artikel