Nieuws op Aruba

Kwetsbare jonge kinderen op Aruba nu in aanmerking voor COVID-19-vaccin

ORANJESTAD – Sinds 2 mei is het Pfizer-vaccin beschikbaar voor kinderen van zes maanden tot vier jaar met onderliggende gezondheidsproblemen. Deze kwetsbare kinderen liepen voorheen een verhoogd risico op infectie, wat ouders dwong om hen vaak thuis te houden om besmetting te voorkomen.

Om in aanmerking te komen voor het vaccin, moeten ouders van deze kinderen een recept van hun kinderarts krijgen en hun kind meenemen naar de afdeling Infectieziekten van de Directie Volksgezondheid. Het vaccinatieschema voor deze groep bestaat uit drie vaccins: een tweede dosis na vier weken en een boostervaccin na acht weken.

Kinderen komen pas in aanmerking voor het COVID-vaccin als ze geen andere vaccins hebben gekregen in de periode van minimaal twee weken voor of na het ontvangen van een ander vaccin. 

Kinderen tussen vijf en elf jaar met onderliggende gezondheidsproblemen die al gevaccineerd zijn, wordt aangemoedigd om het boostervaccin te ontvangen.

De onderliggende gezondheidsproblemen die in aanmerking komen voor het COVID-vaccin bij kinderen tussen zes maanden en vier jaar zijn onder meer hart- en vaatziekten, long- of ademhalingsziekten, nierziekten en maag-, darm-, lever- en andere ziekten.

Deel dit artikel