Aruba

Nieuw hoofd Vertegenwoordiging Nederland op vestiging Aruba

ORANJESTAD – Vincent Storimans wordt het nieuwe hoofd van de Nederlandse Vertegenwoordiging in Oranjestad, VNO. Hij volgt Bo David Abrahams op, die begin juni stopt.

Vincent Storimans (43) studeerde Europees privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam en werkte als diplomaat op de Nederlandse ambassade in Moskou, Beijing en Washington D.C., met zijn laatste functie als plaatsvervangend consul-generaal in San Francisco.

Van 2013 tot 2015 was hij persoonlijk secretaris van de Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking tijdens de periode van Lilianne Ploumen.

“Ik kijk er naar uit om bij te dragen aan de belangrijke en brede relatie tussen Aruba en Nederland. Daarnaast hoop ik dat mijn kennis van economische diplomatie – en acht jaar werkervaring in Amerika – van nut zal zijn”, aldus Vincent Storimans.

Na bijna vier jaar bij VNO, keert David Abrahams met zijn gezin terug naar Nederland en gaat hij verder werken voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waarvan de Nederlandse vertegenwoordiging op Aruba deel uitmaakt. Op 1 augustus wordt hij hoofd van de financiële afdeling.

Over zijn periode in Aruba zegt David Abrahams: “Het was ongetwijfeld de mooiste en interessantste positie in mijn carrière tot nu toe. Het was een voldoening om te kunnen helpen bij het overwinnen van de covid-crisis. Ik ben enorm dankbaar aan mijn fantastische team van collega’s van de Nederlandse vertegenwoordiging op Aruba. Zonder hen had ik deze functie niet kunnen vervullen.”

Deel dit artikel