Aruba

Vertraging in het implementeren van BBO-wet aan de grens

ORANJESTAD – De wet die op 1 juni de heffing van Belasting op Bedrijfsomzetten, BBO aan de grens moet regelen, is niet op tijd aangenomen. Dat bevestigt de voorzitter van het parlement, Edgar Vrolijk aan de nieuwssite Noticiacla.

De Belasting op Bedrijfsomzetten op Aruba is een vorm van omzetbelasting, die met de nieuwe wet ook toegepast gaat worden op goederen en diensten die het land binnenkomen.

“Het is onhaalbaar voor 1 juni 2023”, antwoordde Vrolijk. De wet is zelfs nog niet ingediend om te worden besproken. Dit betekent dat, in tegenstelling tot de planning, de invoering niet meer kan plaatsvinden op 1 juni.

Volgens de Directie Infrastructuur en Planning (DIMP) was het de bedoeling dat de wet op deze datum in werking zou treden en is inwerking treden met terugwerkende kracht niet mogelijk.

Deel dit artikel