Aruba

Amerikaanse toerist op Aruba kan medische vlucht naar huis niet betalen en zit vast

Pat en Harry Lynch

ORANJESTAD – Een Amerikaanse toerist is in de problemen gekomen tijdens zijn vakantie op Aruba en kan nu niet meer terug naar huis. Dat meldt een nieuwssite in Massachusetts, Verenigde Staten.

Harry Lynch, een voormalig marinier en brandweerman heeft namelijk niet genoeg geld om zijn medische kosten te betalen nadat hij ziek is geworden. Harry is eigenlijk een soort dokter die met pensioen is en samen met zijn familie genoot van hun vakantiehuis op Aruba, waar ze elk jaar naartoe gaan.

Maar toen hij ziek werd en in het ziekenhuis belandde met een infectie, ging het mis. Nu heeft hij complicaties die het moeilijk maken om op een normale manier terug naar Amerika te reizen, bijvoorbeeld met een gewone vlucht. Harry heeft geen verzekering die de kosten van een ambulancevlucht kan dekken.

Daarom is er een GoFundMe-pagina gestart om geld in te zamelen voor zijn terugreis. “Harry is nog niet stabiel. Hij kan niet met een normale vlucht terug naar huis”, zegt zijn familie. Ze hebben $150.000 nodig om veilig terug te kunnen keren naar Boston.

Dit soort situaties komt vaker voor bij Amerikaanse toeristen die naar Aruba komen om vakantie te vieren. Ze worden ziek en hebben dan problemen om naar huis terug te keren vanwege geldgebrek of een gebrek aan de juiste verzekering om dit te kunnen betalen.

Deel dit artikel