Aruba

Drama aan de Arubaanse kust: Venezolanen komen om het leven

VADER PIET – De politie van Aruba heeft vanmorgen in een gezamenlijke actie met andere hulpdiensten drie mensen gered in een baai bij Vader Piet. Twee andere lichamen werden uit de zee geborgen. Daarnaast is er een aanzienlijke hoeveelheid drugs in beslag genomen.

Rond 08:15 uur sloegen medewerkers van de Stichting Nationaal Park Aruba alarm bij het politiebureau. Een Spaanssprekende man had hen benaderd en vertelde dat hij ’s nachts illegaal Aruba was binnengekomen. Hij meldde dat twee van zijn metgezellen gewond waren en vastzaten onder een klif.

De politie, brandweer, kustwacht en ambulancepersoneel spoedden zich naar de aangegeven locatie. Ter plaatse bevestigden ze dat er inderdaad twee mannen onder de klif zaten, maar vanwege de hevige zeeomstandigheden konden ze niet zelfstandig worden gered.

Een politiehelikopter kon de twee mannen uiteindelijk veiligstellen. De helikoptercrew ging vervolgens verder met de zoekactie en ontdekte iets verder naar het noorden twee dode lichamen en verschillende bundels, vermoedelijk gevuld met drugs.

Het bleek voor de helikopter onmogelijk om de lichamen en de bundels zelf te bergen. Met de hulp van de brandweer, die in goede coördinatie met de politie werkte, konden de lichamen en de bundels uiteindelijk worden geborgen.

Ondertussen bleef een kustwachthelikopter de situatie op zee monitoren. De drie geredde mensen werden behandeld door ambulancepersoneel. Na behandeling werden ze gearresteerd en in hechtenis genomen in afwachting van verder onderzoek. De geborgen bundels zijn eveneens in beslag genomen. Deze zullen worden onderzocht om de exacte inhoud van de vermoedelijke drugs te bepalen.

Deel dit artikel