Nieuws op Aruba

OM Aruba haalt meer dan 60.000 gulden aan achterstallige boetes binnen, actie met een week verlengd

ORANJESTAD – Het Openbaar Ministerie heeft de afgelopen week ruim zestigduizend florin geïnd aan achterstallige boetes. Besloten is om de actie met een week te verlengen.

Vanaf vandaag zal het inningsteam, dat CEA heet, weer de straat op gaan om mensen te bezoeken die boetes open hebben staan om deze te innen. Mensen die hun boete niet betalen of deze niet volledig betalen, worden meteen aangehouden en naar de KIA-gevangenis gebracht. Dat overkwam al twee mensen.

Afgelopen week heeft het inningsteam bijna tweehonderd adressen bezocht. Iedereen heeft zijn boete betaald, met uitzondering dus van twee. Deze twee individuen zijn naar het KIA gebracht, waar zij momenteel hun straf uitzitten. 

Het OM adviseert niet te wachten tot het inningsteam bij de voordeur staat. Het gaat overigens om boetes die door de rechter zijn opgelegd. Boetes die de politie uitschrijft zijn formeel geen boetes, maar schikkingsvoorstellen, waaraan een betalingstermijn met verhoging vastzit. Pas daarna komt de overtreding voor de rechter, die een boete oplegt.

Betalingen bij de politiepost in San Nicolas zijn niet langer mogelijk, aldus het OM.

Deel dit artikel