Nieuws op Aruba

Toeristenbureau volgt uitlevering Joran van der Sloot en het effect ervan op Aruba

Archieffoto

ORANJESTAD – De Aruba Tourism Authority ATA volgt actief het nieuws over de uitlevering van Joran van der Sloot vanuit Peru aan Amerika.

Tot nu toe is het negatieve effect van de overplaatsing minimaal en is er geen verdere actie nodig, zegt Ronella Croes van de toeristenorganisatie tegen NoticiaCla. 

Er kwamen vragen binnen vanwege verschillende media die Aruba weer noemden in het nieuws van 2005 – de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway – inclusief de veiligheid van Aruba. 

“We volgen alle bronnen, meerdere keren per dag”, verzekerde Croes. “Ons crisisteam is vanaf het moment van de aankondiging actief. We houden ook rekening met geplande promoties en zetten sommige pauzes in en reactiveren ze wanneer het gepast is.”

Amerikaanse media

Vanuit Amerika heeft ATA reacties ontvangen van haar contacten over de berichtgeving over de zaak op kanalen zoals CNN en andere belangrijke media, en het gevoel is dat Aruba niet is veranderd. 

“Elke vermelding van Aruba is in het kader van Natalee Holloway als de plek waar ze voor het laatst werd gezien. De journalisten die op dit moment het nieuws verslaan, richten zich op de aanklachten waarmee Joran van der Sloot wordt geconfronteerd en zijn aankomst in Amerika”, zegt Croes. 

“Het team van ATA in Amerika heeft meerdere keren per dag updates verstrekt. Maar niet alleen in Amerika, maar ook op elke markt wordt er gevolgd. Dus je kunt zeggen dat er ook in Nederland veel aandacht is voor deze zaak en ATA is op de hoogte van alles wat er op de markt gebeurt. En tot nu toe lijken de zaken goed te gaan voor Aruba.” Er is volgens Croes geen reden tot paniek.

Deel dit artikel