Nieuws op Aruba

Arubaanse Staten keurt wet goed om belasting aan de grens te innen

Foto - Evelyn Wever-Croes

ORANJESTAD – Het Arubaanse Parlement heeft vannacht een wet aangenomen die het mogelijk maakt om Belasting op Bedrijfsomzetten, BBO aan de grens te innen. Met elf stemmen voor en negen tegen werd de wet om twee uur vannacht goedgekeurd na een vergadering van maar liefst vijftien uur.

De vergadering begon twee uur later dan gepland omdat de ministers een dringende vergadering hadden over de laatste wijzigingen in de wet. Na afloop van deze vergadering begon de parlementaire zitting om elf uur gisterochtend.

Volgens nieuwssite NoticiaCla waren er een paar opvallende momenten tijdens de vergadering. Het eerste betrof de reactie van parlementslid Setty Christiaans, die terugkeerde na een afwezigheid wegens ziekte. 

Het tweede was het eisenpakket van parlementslid Misha Raymond. Hij eiste dat de regering de basisverzekering van AZV zou aanpassen om logopedie in het pakket op te nemen, anders zou hij de wet niet steunen. Zijn eis werd ingewilligd, wat betekende dat het parlement ook op zijn stem kon rekenen.

Wat de wet betreft, deze wordt van kracht op 1 augustus.

Deel dit artikel