Nieuws op Aruba

JetBlue verhoogt vluchtcapaciteit naar Aruba van zes naar negen vluchten per dag

Foto - ABC Online Media

ORANJESTAD – JetBlue Airways verhoogt zijn vluchtcapaciteit voor het winterseizoen 2023-2024 naar Aruba. Het bedrijf plant de vluchtfrequentie op te voeren van zes naar negen vluchten per dag, wat neerkomt op 63 duizend extra stoelen. 

JetBlue speelt een cruciale rol in de Arubaanse toeristenindustrie. Uit de resultaten van de eerste helft van 2023 blijkt dat de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk is voor het vervoer van ruim 140 duizend toeristen naar het eiland.

De luchtvaartmaatschappij opereert vluchten vanaf drie sleutelluchthavens: JFK, Newark en Logan Airport in Boston. Passagiers vliegen met de A321Neo, die de premium ‘Mint’ dienst aanbiedt op vluchten naar Aruba.

Aruba is ook van groot belang voor JetBlue. Deze maand was Aruba de vijfde bestemming met de meeste vliegtuigstoelen van JetBlue in de Caraïben. 

JetBlue begon zijn operaties in Aruba op 15 september 2006 met verschillende dagelijkse vluchten vanaf John F. Kennedy International Airport (JFK), hun thuisbasis in New York. 

De luchtvaartmaatschappij heeft in de afgelopen jaren zijn diensten uitgebreid en onderhoudt nu een uitgebreid netwerk van vluchten vanuit het noordoosten en zuiden van Amerika naar Aruba.

JetBlue werd opgericht in augustus 1998 en begon met vliegen op 11 februari 2000. Tegenwoordig heeft de luchtvaartmaatschappij 287 vliegtuigen, die dagelijks 1000 vluchten uitvoeren naar 104 bestemmingen over de hele wereld.

Deel dit artikel