Nieuws op Aruba

Premier Aruba: juridisch oponthoud Secrets hotel mag niet te lang duren

ORANJESTAD – Ontwikkelaars van het Secrets Hotel in Aruba willen doorgaan met het project, mits het de huidige juridische oponthoud niet te lang duurt. Dat verklaart premier Evelyn Wever Croes tijdens een persconferentie gisteren. 

Zoals bekend, wordt het project momenteel opgehouden door een lopende rechtszaak die is aangespannen door omwonenden. Hoewel er geen harde deadline is vastgesteld, geeft de premier aan dat de ontwikkelaars bereid zijn om te wachten, maar er is een zeker punt waarop ze zullen besluiten de stekker uit het project te trekken.

De premier is zich bewust van het mogelijke financiële probleem dat kan ontstaan als het project niet voortgezet wordt of te lang wordt uitgesteld, wat kan leiden tot miljoenen euro’s aan claims. Ze benadrukt dat de overheid er alles aan moet doen om dit te voorkomen. In reactie op een oproep van Minister Dangui Oduber op zijn Facebook-pagina, die suggereerde dat er een petitie tegen de bewoners die het hotelproject willen stoppen zou moeten zijn, verklaarde de premier dat iedereen vrij is om een petitie te starten.

Zoals de nieuwsportal Noticiacla onlangs meldde, moet de overheid rekening houden met de bezwaren van de inwoners van Sero Colorado voordat het Three Rivers-project kan doorgaan. 

De rechter oordeelde op 7 juli dat de regering niet kon aantonen dat het daadwerkelijk rekening had gehouden met de eisen voor het Secrets-project.

De bewoners van Sero Colorado, die rechtszaken hebben aangespannen tegen het Three Rivers-project, kregen daarmee gelijk van de rechter dat ‘Secrets’ niet voldoet aan alle welzijnseisen.

Zoals bekend heeft Three Rivers toestemming om in twee fasen een hotel met 900 kamers te bouwen. De eerste fase omvat de lobby- en restaurantfaciliteiten en 600 kamers en is gebonden aan twee bouwvergunningen. 

Deel dit artikel