Nieuws op Aruba

Richard “Gigi” Helder in vrijheid gesteld

ORANJESTAD – De 59-jarige Richard “Gigi” Helder is vandaag door de officier van justitie in vrijheid gesteld. De zakenman blijft voor de duur van het onderzoek wel verdachte, zegt het Openbaar Ministerie op Aruba.

Zijn arrestatie houdt verband met een witwas gerelateerd onderzoek door de autoriteiten. Bij de huiszoekingen zijn administratie en informatiedragers in beslag genomen. Zowel bij Fast Delivery in de Rumbastraat als bij de woning van Helder in Esmeralda was de politie enige tijd bezig.

Flamingo

Helder was eerder verdachte in de Flamingo-zaak, maar justitie besloot om hem niet te dagvaarden. Die zaak draait om mogelijke strafbare feiten bij de uitgifte van overheidsterreinen tussen 2017 en 2019 onder politieke verantwoordelijkheid van oud-minister Otmar Oduber. 

Fast Delivery bestaat sinds 2003 en is de afgelopen twee decennia enorm gegroeid. Het heeft zich uitgebreid naar meerdere bedrijven op Aruba en in de regio. 

Fast Delivery is het enige bedrijf in het Nederlandse Caribisch gebied met een certificaat om met eigen vliegtuigen luchtvracht te vervoeren tussen de eilanden.

Deel dit artikel