Aruba

Zeven jaar gevangenisstraf geëist op Aruba voor poging tot moord op toerist

ORANJESTAD – Tegen de broers T.E.A.B. (24) en C-A.M-G.E.B. (22), die worden beschuldigd van poging tot moord op een Canadese toerist, is een gevangenisstraf van zeven jaar geëist. De Rechtbank in Eerste Aanleg behandelde donderdag de strafzaak, die bekend staat als de zaak Voyager.

De twee verdachten zouden het slachtoffer zo ernstig hebben mishandeld dat hij zeer ernstig lichamelijk letsel opliep en zelfs had kunnen overlijden. De gewelddadige gebeurtenis vond plaats op een parkeerplaats bij de cruiseterminal in Oranjestad. Beide broers hebben bekend en worden volledig verantwoordelijk gehouden voor hun daden, maar beweerden zich weinig te herinneren door hun vermeende alcohol- en drugsgebruik.

De tijd die de verdachten in voorlopige hechtenis hebben doorgebracht, zal van de totale straf worden afgetrokken. De officier van justitie heeft in zijn requisitoir benadrukt dat de traumatische gevolgen van het incident niet alleen het slachtoffer en zijn familie hebben getroffen, maar ook het imago van Aruba als veilige vakantiebestemming hebben beschadigd.

Het vonnis wordt op 7 juli 2023 verwacht.

Deel dit artikel