Aruba

Arubaanse politie arresteert drie mensen om drugs

ORANJESTAD – Afgelopen dinsdagavond heeft het arrestatieteam van de Arubaanse politie een huiszoeking gedaan bij een woning in Macuarima. Daarbij zijn twee mensen gearresteerd, een man genaamd J.E.G. en een vrouw genaamd S.F.Y.F., beiden hebben de Nederlandse nationaliteit.

Vrijdagmiddag werd er opnieuw huiszoeking verricht, ditmaal in een woning in Bushiri, in verband met hetzelfde onderzoek. Hierbij is één man gearresteerd, met de naam J.H.G.M., van Colombiaanse nationaliteit. Ook is een persoon zonder geldige identiteitspapieren aangehouden.

Tijdens de acties zijn aanzienlijke hoeveelheden cocaïne en marihuana in beslag genomen, evenals een voertuig. Het is niet uitgesloten dat er meer arrestaties zullen volgen, zegt de politie.

Narcoticabrigade

De Narcoticabrigade is een eenheid van het Arubaanse Politiekorps die begin deze maand officieel is opgericht. De eenheid onderzoekt alle aspecten van drugshandel, zowel vanuit woningen, op straat, via bezorging, sociale platformen en zelfs binnen hotels.

Ook onderzoekt de eenheid alle drugs die zijn onderschept door de Douane, de Amerikaanse Douane op de luchthaven en drugs die tijdens elk soort politiecontrole worden aangetroffen. De Narcoticabrigade valt onder het directe gezag van de commissaris van de Algemene Dienst.

Deel dit artikel