Aruba

Denzel Dumfries op weg naar Barcelona na ruildeal met voormalig Ajacied

Foto: Screenshot JM Productions

MILAAN – Denzel Dumfries is bij Barcelona in beeld om de rechtsbackpositie te versterken. De Arubaanse Oranje-international wordt al langer gevolgd door de Spaanse grootmacht, maar bleek lange tijd te duur. Nu heeft Barcelona volgens Italiaanse media daar een oplossing voor bedacht, die gevolgen gaat hebben voor Sergino Dest.

De voormalig Ajacied wordt namelijk ingezet als ruilmiddel. De Amerikaan komt niet meer in de plannen voor van Xavi Hernández en mag uitkijken naar een nieuwe club. Aangezien Internazionale financieel behoorlijk beperkt is, slaat het met de komst van Dest een dubbele slag. Naast de komst van de rechtsback ontvangt de Italiaanse topclub ook nog een bedrag van twintig miljoen euro voor Dumfries.

Het bod van Barcelona is al de tweede keer in korte tijd dat de Spaanse topclub zich bij Internazionale meldt voor Dumfries. Enkele weken geleden deed Barcelona nog een voorstel om Eric García te ruilen met Dumfries, maar dat voorstel werd niet eens in overweging genomen. De Dest-deal lijkt meer kans van slagen te hebben. De 22-jarige verdediger vertegenwoordigt een tranferwaarde van 20 miljoen euro en kan Internazionale in de toekomst nog behoorlijk wat geld gaan opleveren.

Desondanks is het nog maar de vraag of Internazionale echt in gaat stemmen met een vertrek van Dumfries. De Oranje-international wordt gezien als een belangrijk onderdeel van de selectie van Simone Inzaghi en zal dus niet zomaar worden verkocht. Barcelona is niet de enige club die interesse heeft in Dumfries, want de rechtsback staat ook op de radar van het Manchester United van Erik ten Hag. The Red Devils zijn naarstig op zoek naar een nieuwe back.

Deel dit artikel