Nieuws op Aruba

ELMAR herstelt belangrijke kabel na breuk 

ORANJESTAD – De 60 kV-kabel die onlangs beschadigd raakte door werkzaamheden van een aannemer van ELMAR, is gerepareerd en de werkzaamheden gaan door bij het onderstation Sabana Blanco. Dat meldde het bedrijf woensdagochtend. Aruba heeft al enige tijd last van een instabiel stroomnetwerk vanwege de kabelbreuk.

Gistermiddag werd begonnen met het proces om de stroom op de gerepareerde kabel te herstellen. Deze kabel wordt de komende 24 uur aan verschillende tests onderworpen om ervoor te zorgen dat deze op het optimale prestatieniveau werkt. 

Als de testfase volgens plan verloopt en de kabel alle nodige beoordelingen doorstaat, herstelt ELMAR de belasting op deze kabel “We begrijpen het belang van een soepele overgang en zijn toegewijd aan een veilige herintroductie”, aldus het bedrijf tegen nieuwssite Noticiacla.

Impact

Tot nu toe heeft Elmar drie 60 kV-kabels verplaatst van het oude naar het nieuwe onderstation in Sabana Blanco. “We hebben nog drie extra 60 kV-kabels die moeten worden verplaatst. Dit proces vereist zorgvuldige planning en uitvoering om mogelijke impact op onze service te minimaliseren”, aldus het bedrijf. 

Deel dit artikel