Aruba

Handelaren uit Venezuela willen af van visumplicht op Aruba

Handelaren uit Venezuela dringen aan de visumplicht voor Venezolanen voor Aruba en Curaçao af te schaffen om zo de export en het toerisme te bevorderen. De oproep werd deze week gedaan door de vicevoorzitter van de Kamer van Koophandel en Toerisme van La Vela di Coro, Juan Gotopo. 

Volgens Gotopo willen de handelaren af van de visumvereisten, omdat er veel kleine, middelgrote en grote handelaren zijn die naar de eilanden reizen om direct contact te hebben met hun klanten, maar het visumproces problematisch is. 

“Een paar jaar geleden hebben de ABC-eilanden de visumplicht voor Colombianen afgeschaft, en enkele weken geleden heeft Curaçao besloten om een visum voor Dominicanen af te schaffen”, zegt Gotopo. 

Hij voegde eraan toe dat in het eerste kwartaal van dit jaar in totaal 1525 Venezolanen Curaçao zijn binnengekomen, terwijl in de maand juli in totaal 508 Venezolanen zijn aangekomen. 

Ze bereiden zich voor op enkele handelsmissies van zowel Aruba als Curaçao om Venezuela te bezoeken en rechtstreeks met de leiding van Fedecamaras te vergaderen, onder andere over dit onderwerp. 

Enkele maanden geleden openden de ABC-eilanden hun maritieme grens met Venezuela, en Curaçao en Bonaire openden ook hun luchtruim. Aruba heeft nog steeds geen directe luchtverbinding, maar heeft ervoor gekozen om het luchtruim via Curaçao te openen, al is dat alleen voor vracht. 

Deel dit artikel