Aruba

Hoge politiefunctionaris Aruba geschorst na ongeval

Kenneth Phillips is voorlopig geschorst | Foto 24ora.com

ORANJESTAD – Een hoge politiefunctionaris is gisteren geschorst na een ongeval met een dienstvoertuig afgelopen vrijdagavond. Dat is tenminste de ‘officiële’ versie volgens politiechef Ramon Arnhem. Het betreft politieagent Kenneth Phillips, die met zijn voertuig op een geparkeerde auto in Bakval knalde.

Andere bronnen melden Noticiacla, dat de agent dronken was, maar niet werd aangehouden na het ongeluk. Maar In de officiële politieverklaring staat daarover geen melding.

Dit is niet de eerste keer dat Phillipd een auto-ongeluk veroorzaakt in dezelfde buurt, meldt 24ora.com. “Het is algemeen bekend dat hij enigszins een probleem heeft met alcohol, maar hij heeft tot nu toe altijd ‘geluk gehad’, aldus de nieuwssite.

De politie zegt de zaak serieus te nemen. Desalniettemin wordt in het officiële verslag niet gesproken over een alcoholtest die bij de agent is afgenomen, noch wordt vermeld dat hij de alcohollimiet heeft overschreden.

Volgens andere bronnen ter plaatse zou de agent aanhouding hebben geweigerd en om medische hulp heeft verzocht vanwege pijn. Maar de officiële verklaring spreekt wel over ‘het belang van politieagenten die als voorbeeld moeten dienen voor de gemeenschap, vooral in functies waar dit wordt verwacht.”

Woede

Op sociale media trok het publiek fel van leer over het gedrag van deze hoge politiefunctionaris. “We begrijpen ook de gevoelens en emoties rondom dit incident”, aldus een reactie van hoofdcommissaris Arnhem. Hoewel de verklaring niet letterlijk aangeeft dat de agent is gearresteerd en geschorst, wordt wel aangegeven dat ‘we zullen handelen in transparantie en overeenkomstig de gevolgen.’

“Het politiebestuur heeft interne maatregelen genomen met betrekking tot de betrokken collega in deze zaak en in samenwerking met het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart”, aldus Arnhem.

In november van vorig jaar vierde Phillips zijn 40-jarig jubileum bij de politie. Hij is een eersteklas onderinspecteur en verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van de uniforme politie in het grootste district van Aruba, Oranjestad.

Deel dit artikel