Aruba

Korpschef Arnhem voelt zich gewaardeerd op Aruba

MACUARIMA – “Ik zie een jaar van aanzienlijke veranderingen binnen het politiekorps van Aruba,” was de eerste tevreden reactie van hoofdcommissaris Ramon Arnhem, een jaar nadat hij werd beëdigd als hoogste politiefunctionaris op Aruba. Noticiacla schrijft erover.

Ramon Arnhem werkte meer dan tien jaar gewerkt bij het de Nederlandse Politie. Hij vervulde een belangrijke functie als districtshoofd voor het IJsseland-district. In deze rol leidde hij een groot korps met ongeveer 800 politieagenten.

Ramon Arnhem heeft besloten een nieuwe uitdaging aan te gaan in zijn carrière, om een jong en toegewijd Korps te leiden. Samen met zijn familie verhuisde hij naar Aruba en werd op 15 augustus 2022 beëdigd. Sinds die datum heeft hij het roer van het Korps Politie Aruba overgenomen, met als doel het Korps naar een hoger niveau te tillen en zijn visie en missie voor de organisatie te realiseren.

“Ik heb de genegenheid en acceptatie van de Arubaanse gemeenschap mogen ervaren, zowel van de burgers als van mijn collega’s binnen de politie. Ik voelde me meteen thuis. Daarom besloot ik een cursus Papiaments te volgen om de taal en cultuur van Aruba te begrijpen. Ik ben vol voldoening om dit land te dienen, een gevoel dat moeilijk in woorden te vatten is. De ondersteunende woorden van de vriendelijke Arubanen hebben me diep geraakt”, aldus Arnhem tegen Tito Lacle van Noticiacla.

Visie

Voor het KPA is het belangrijkste doel voor Arnhem ‘eenheid’. “Een woord dat betekenis heeft omdat het ons als organisatie samenbrengt. Samenwerken en elkaar helpen stelt ons in staat om grote doelen te bereiken.” Daarom staat de gemeenschap centraal voor Arnhem.

“Er is veel werk verzet, ontwikkeling heeft plaatsgevonden en veranderingen hebben zich voorgedaan. We hebben geluisterd naar het personeel, de visie uitgezet, geïnvesteerd en waardering getoond voor elk individu. We hebben klassen geopend voor HKO, KO en binnenkort zullen we studenten werven om politieagent te worden. We hebben geïnvesteerd in politiescholing en -studies, nieuwe materialen aangeschaft en verschillende overheidsbesluiten geïmplementeerd”, zegt Arnhem.

Toekomst

‘Rentmeesterschap’ is volgens Arnhem een groot woord met waardevolle betekenis voor het KPA. “Het gaat niet alleen om mij, jou of elk individu. Het gaat om het werk dat we nalaten voor toekomstige generaties en voor de organisatie. Laten we een stevige basis leggen en een erfenis achterlaten voor de generaties die komen.”

“Blijf werken aan het welzijn van alle politieagenten. Elke agent moet zich veilig en gewaardeerd voelen binnen het KPA, zodat we onze gemeenschap het beste kunnen bieden. Onze interne kracht stelt ons in staat om extern beter te presteren. De veiligheid van onze gemeenschap is ook van groot belang: verkeer, criminaliteit, onze inwoners, toeristen en dieren maken allemaal deel uit van onze samenleving”. besluit Arnhem.

“Het werk is nog niet klaar. Er is veel meer te doen om het KPA positief te laten groeien, zowel voor het personeel als voor ons geliefde Aruba.”

Deel dit artikel