Aruba

Kustwacht onderschept drugsboot uit Venezuela

Foto's | 24ora.com

ORANJESTAD – De Kustwacht heeft in smanewrking met politie een boot onderschept uit Venezuela. Aan boord troffen de autoriteiten drie Venezolanen aan een een lading drugs.

De radarkamer signaleerde rond half een ’s nachts een boot vanuit Venezuela in de richting van Aruba. Een helikopter werd ingezet en een achtervolging begon, omdat de boot weigerde te stoppen. De boot probeerde weer richting Venezuela te varen.

Nog voordat de Venezolaanse territoriale water werd bereikt, kon de kustwacht de boot tot stilstand dwingen. Dat was pas om 05.30 uur. In de boot werden drie passagiers aangetroffen, waarvan één de kapitein en twee bemanningsleden waren. In de boot lag een volledige pallet met drugs. De kustwacht bracht zowel de drugs als de drie verdachten over naar de Unit Georganiseerde Criminaliteit van de Arubaanse Politie voor verder onderzoek.

Foto’s | 24ora.com

Vanwege het gevaar van zoveel drugs werd besloten het Arrestatieteam van de politie in te schakelen om het transport van de drugs te coördineren. Zwaar bewapende politieagenten begeleidden het transport, voor en achter de pick-up waarin de aanzienlijke lading lag.

De drugs zijn tijdig opgeslagen in het Detentiecentrum in Macuarima en zijn ’s ochtends vroeg gewogen en geregistreerd. De uitslag daarvan is nog niet gecommuniceerd.

Deel dit artikel