Nieuws op Aruba

Minder toeristen tot nu toe, maar ze betalen wel meer voor hun hotelkamer

ORANJESTAD – Het aantal toeristen in de eerste zeven maanden van 2023 op Aruba ligt lager dan in 2019. Maar die toeristen betalen wel meer voor hun hotelkamer. Dat meldt de Aruba Hotel & Tourism Association, AHATA.

De gemiddelde kamerprijs steeg met veertien procent tot bijna 360 US Dollar vergeleken met dezelfde periode in 2022. 

Tisa LaSorte, CEO van deze toeristenorganisatie, benadrukt dat ondanks de afname in bezettingsgraad, de opbrengst per beschikbare kamer ook hoger is dan in 2019 en vorig jaar. 

Deze zogenaamde ‘RevPAR’ bedroeg gemiddeld 252 US Dollar, een stijging van drie procent ten opzichte van juli 2022. De RevPAR is een financiële indicator die de opbrengst per beschikbare kamer weergeeft, voordat operationele kosten en belastingen worden afgetrokken.

Bezettingsgraad

Voor juli 2023 was de bezettingsgraad 78 procent, wat een daling van vijf procent betekent vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. De gemiddelde kamerprijs steeg in een jaar tijd met negen procent tot bijna 325 US Dollar. 

Voor de eerste zeven maanden van 2023 was de gemiddelde bezettingsgraad 79 procent, een stijging van negen procent ten opzichte van dezelfde periode in 2022. In het eerste kwartaal van 2022 werd het toerisme op Aruba nog beïnvloed door de COVID-19-pandemie. 

Deel dit artikel