Aruba

Stroomvoorziening Aruba nog zeker twee maanden delicaat

Foto Noticiacla

ORANJESTAD – De situatie met de stroomvoorziening op Aruba blijft delicaat. Grootschalige werkzaamheden aan het netwerk zijn pas eind oktober gereed, aldus Elmar.

Tijdens een persconferentie gaf het management een toelichting op de voortdurende stroomonderbrekingen op het eiland. De onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden aan een nieuw transformatorhuis zijn vertraagd omdat onderdelen uit Zwitserland niet op tijd komen en onverwachte schade aan een 60 volt-kabel roet in het eten gooide, waardoor het nog tot wel twee maanden kan duren voordat het onderhoud klaar is.

Daarnaast is er vanwege de pandemietijd een schaarste aan transformators. Bovendien was de hoeveelheid beschadigde lichtpalen door ongelukken zo groot geworden dat er op een gegeven moment niet genoeg beschikbaar waren.

De meest recente onderbreking ontstond toen een aannemer die werkte aan het grootschalige 60 volt-kabelproject schade veroorzaakte, wat leidde tot de inzet van gekwalificeerde arbeiders uit Nederland, omdat er op Aruba geen gecertificeerde mensen zijn voor dergelijke grootschalige werken.

Deel dit artikel