Nieuws op Aruba

Arubaanse Premier bekritiseert uitspraken staatssecretaris Van Huffelen

ORANJESTAD – Premier Evelyn Wever-Croes van Aruba uit kritiek op uitspraken van de Nederlandse staatssecretaris Alexandra van Huffelen, die zij deed tijdens een debat in de Tweede Kamer vorige week. Volgens Wever-Croes geven deze uitspraken een verkeerd beeld van de situatie en raadt ze mensen aan zich te focussen op de politieke ontwikkelingen binnen Aruba, in plaats van die in Nederland.

De Arubaanse premier uitte haar ongenoegen tijdens een persconferentie gisterochtend. Ze bekritiseerde het feit dat veel mensen, inclusief journalisten, te veel aandacht besteden aan de Nederlandse televisie en politieke partijen. “Jullie moeten hier in het Parlement komen zitten en de debatten van jullie eigen Arubaanse Parlement volgen”, suggereerde Wever-Croes.

Verkeerd Beeld 

Volgens Wever-Croes heeft Van Huffelen beweringen gedaan tijdens een Tweede Kamer-debat die niet overeenkomen met de feiten. De staatssecretaris stelde dat Aruba haar voorstel voor de Rijkswet financieel toezicht een dag voor de deadline van 1 september had ingediend, alsof er geen andere voorstellen waren gedaan. Wever-Croes corrigeerde dit door te stellen dat Aruba meerdere voorstellen aan Nederland heeft gedaan, waarvan de laatste inderdaad de meest recente was. Geen van de eerdere voorstellen werd door Nederland goedgekeurd.

De Arubaanse premier drukte het publiek op het hart om te vertrouwen op hun eigen instituties en informatiebronnen, in plaats van blindelings de Nederlandse politici te volgen. Ze verzekerde dat alle relevante informatie over de kwestie in het Arubaanse Parlement is gepresenteerd en live is uitgezonden voor het publiek om te zien.

Deel dit artikel