Nieuws op Aruba

Nieuwe kustwachters ronden introductieweken af

WILLEMSTAD- Op vrijdag hebben de aspiranten van de nieuwe Basis Opleiding Kustwacht (BOK) 2023 met succes vier intensieve introductieweken afgerond en marcheerden ze de Marinebasis Parera binnen. 

De 21 aspiranten uit Aruba, Curaçao en Sint-Maarten hebben als gemeenschappelijk doel een carrière bij de Kustwacht. Tijdens de introductieweken volgden ze klassikale lessen en maakten ze kennis met diverse trainingskampen, waarbij ze kilometers marcheerden, zwommen, kookten, vlotten bouwden en amfibische oefeningen uitvoerden. De eindoefening omvatte een mars en peddelen op zee, die eindigde op de Marinebasis Parera, waar ze met luid applaus werden ontvangen. 

Waarde

De Directeur Kustwacht, Walter Hansen, benadrukte in zijn toespraak de waarde van het beroep en wenste hen veel succes met de volgende fase van hun opleiding.

Deel dit artikel