Nieuws op Aruba

De Centrale Bank van Aruba waarschuwt voor frauduleuze financiële websites 

ORANJESTAD – De Centrale Bank van Aruba BCA waarschuwt het publiek voor twee frauduleuze websites, die zich voordoen als regulerende instantie voor financiële diensten en gebruikt daarbij het adres en telefoonnummer van de Centrale Bank als hun contactinformatie. Het gaat om de website van arubafsc en interbankaruba.

De eerste website wordt beheerd door de zogenaamde A.F.S.C Aruba Financial Services Commission. Op 31 mei van dit jaar heeft de British Virgin Islands Financial Services Commission al een publieke waarschuwing afgegeven over deze frauduleuze website.

De tweede frauduleuze website presenteert zich als een commerciële bank en gebruikt de naam van een voormalige commerciële bank in Aruba, namelijk: Interbank Aruba NV. 

De Centrale Bank heeft reden om aan te nemen dat deze twee websites met elkaar verbonden zijn en/of beheerd worden door dezelfde persoon of groep personen. 

De Centrale Bank heeft informatie ontvangen dat AFSC mensen heeft aangespoord om een rekening te openen op de website van Interbank Aruba NV, hetzij om geld te investeren in bijvoorbeeld effecten/derivaten, hetzij om een compensatie voor kosten te ontvangen. Sommige mensen hebben hierdoor een significant bedrag verloren.

BCA dringt er bij het publiek op aan om geen links te openen die verband houden met deze twee frauduleuze websites en om geen persoonlijke informatie te delen op deze websites.

Als je stuit op een frauduleuze website, meld dit dan bij de relevante autoriteiten, zoals de politie of het Openbaar Ministerie. Door de fraude te melden, help je anderen te beschermen tegen het slachtoffer worden van fraude, aldus de Centrale Bank.

Deel dit artikel