Nieuws op Aruba

Barcadera Business Park start in 2024

ORANJESTAD – Op donderdag 16 november 2023 presenteerden de Minister van Toerisme en Volksgezondheid Dangui Oduber, samen met CEO van APA, de heer Marc Figaroa, het masterplan voor de projecten van de Aruba Ports Authority N.V. (APA) voor 2024.

Gezien de geografische ligging van Aruba is de wens groot om meer gebruik te kunnen maken van het gebied nabij de vrachthaven. Een project zoals BBP helpt bij het diversifiëren van de economie en genereert meer arbeidskansen in de logistiek, opslag en industriële sectoren aldus de minister.

Dit zal import- en exportactiviteiten aanmoedigen, waarbij Aruba wordt gebruikt als distributiepunt voor andere bestemmingen in de regio. De visie in het masterplan van APA is om de inkomsten voor APA te blijven diversifiëren en nieuwe mogelijkheden te creëren. Het doel is om de economie te diversifiëren en lokale investeerders aan te moedigen deel te nemen.

APA zal land verstrekken, met de grootst mogelijke transparantie, en iedereen een gelijke kans geven om deel te nemen aan de ontwikkeling, onder toezicht van APA en in samenwerking met Ports of Amsterdam International. APA nodigt alle investeerders die geïnteresseerd zijn in grond in Barcadera uit om hun webpagina te bezoeken voor meer informatie over het BBP-project of om contact op te nemen via barcadera@arubaports.com.

APA is verantwoordelijk voor andere projecten, zoals Port City, het Ex-DOW-gebouw en het Cruise Experience Development Plan. Deze projecten zullen arbeidskansen en extra inkomsten creëren om te blijven investeren in ons toerisme.

Deel dit artikel