Aruba

Kustwacht betrapt Venezolaanse vissers in Arubaanse wateren met ‘long lines’

ORANJESTAD – De Kustwacht heeft donderdag twee Venezolaanse vissers betrapt op het vissen met zogenaamde ‘long lines’, hier ook wel palambra-visgerei genoemd. Deze techniek stelt vissers in staat om tegelijkertijd op meerdere vissen te vissen, waardoor de kans op een vangst toeneemt.

De methode is effectief voor het vangen van een grote verscheidenheid aan vissoorten, waaronder tonijn, zwaardvis en kabeljauw. Maar er zijn ook zorgen over de impact op het milieu en op niet-doelsoorten, zoals zeeschildpadden en haaien, die per ongeluk gevangen kunnen worden.

De twee vaartuigen kwamen uit Venezuela en bevonden zich in de territoriale wateren van Aruba en gebruikten dus ‘palambras’ om te vissen. Deze ‘long lines’ heeft soms wel honderden vishaken en is
verboden conform de Arubaanse wetgeving.

De twee boten zijn uit de Arubaanse wateren gevaren onder begeleiding van de Kustwacht. Die heeft de
‘palambras’ uit het water gehaald en vernietigd. De gevangen vissen zijn aan Casa Cuna gedoneerd.

Deel dit artikel