Nieuws op Aruba

Oranjestad verlicht tijdens Fiesta di Luz

ORANJESTAD – Het ministerie van Economische Zaken, Communicatie en Duurzame Ontwikkeling heeft de derde editie van Fiesta di Luz in Oranjestad aangekondigd. Dit jaarlijkse evenement, dat het stadscentrum omtovert in een feestelijk verlicht spektakel, begint op 25 november. Met nieuwe en extra straatverlichting belooft dit jaar de grootste editie tot nu toe te zijn, waarbij de veiligheid en het welzijn van zowel winkeliers als consumenten centraal staan.

De feestelijke verlichting wordt op 25 november om 18.00 uur ontstoken en blijft tot en met 23 december. Elke zaterdag worden bezoekers in de Caya G.F. Betico Croes verwend met muzikaal entertainment en speciale aanbiedingen. Optredens van onder andere Las Unicas, Maruba en Rumba Caribeña zorgen voor een levendige sfeer.

Een bijzondere toevoeging aan het evenement is de “Kidspreneur$ Bazaar”, die op 25 november en 16 december plaatsvindt op Plaza Daniel Leo. Georganiseerd door de Directie Economische Zaken, Handel en Industrie (DEACI), biedt deze bazaar jonge ondernemers de kans om hun zelfgemaakte producten, van handwerk tot eten en drinken, aan te bieden. Dit is een unieke gelegenheid om de creativiteit van de Arubaanse jeugd te ondersteunen.

De bevolking wordt uitgenodigd om vanaf 25 november deel te nemen aan de festiviteiten in Oranjestad en te genieten van de sfeervolle eindejaarsverlichting. Dit evenement draagt niet alleen bij aan de vreugde van de feestdagen, maar versterkt ook de lokale economie door de steun aan winkeliers en jonge ondernemers.

Deel dit artikel