Nieuws op Aruba

Overheid investeert één miljoen in renovatie voormalig politiebureau Savaneta

ORANJESTAD – Het voormalige politiebureau in Savaneta wordt voor één miljoen florin gerenoveerd. Bouwbedrijf ALBO en het Monumentenbureau hebben de contracten getekend, de oude politiepost is een erkend monument en staat tegenover het Citgo-benzinestation in Savaneta.

Na eerdere renovaties aan verschillende andere gebouwen, is nu het voormalige politiebureau in Savaneta aan de beurt. Dit gebouw, dat al vele jaren leegstaat en verlaten is, zal nu volledig gerenoveerd worden.

De werkzaamheden beginnen in januari en de oplevering is 160 dagen daarna gepland. Het gaat om een volledig vernieuwd gebouw. Volgens afspraken met de korpschef wordt dit gebouw gebruikt door het politiekorps, waarbij verschillende politieteams hier ondergebracht zullen worden. 

Dit project betekent dat Savaneta straks twee gebouwen heeft voor de justitiële keten, waar twee verschillende politieteams zullen in Savaneta gevestigd worden. 

Het andere team is het Operation Command Center, dat momenteel gerenoveerd wordt en naar verwachting in april klaar is. Dit team is verantwoordelijk voor het monitoren van beelden van verschillende veiligheidscamera-projecten.

Voor de aanbesteding was nog sprake dat ook afdelingen van het ministerie van Justitie en Sociale Zaken ruimte kregen, maar dat is nu gewijzigd.

Deel dit artikel