Aruba

Telefoonoperator Holiday Inn gearresteerd na valse bommelding

Foto: 24ora.com

ORANJESTAD – De politie van Aruba heeft vanochtend de telefoonoperator van het Holiday Inn hotel aangehouden op verdenking van de bommelding afgelopen vrijdag.

Het gebied rondom het Holiday Inn hotel werd volledig stilgelegd na een telefoontje met een bommelding voor het hotel. Het gebied werd geëvacueerd en de politie kwam met een speciaal team om naar de vermeende bom te zoeken. Na een uitgebreide zoekactie werd er niets gevonden.

Het rechercheteam van het Noord politiebureau gevestigd in Shaba kwam al snel een verdachte op het spoor die het telefoontje mogelijk had gepleegd. Dat bleek dat de telefoonoperator van het Holiday Inn Hotel zelf te zijn. Het gaat om Nick Tromp, die al geruime tijd bij het hotel werkt.

Het is nog onduidelijk waarom hij zijn eigen werkplek belde en een valse bommelding deed. Mogelijk verliest de man zijn baan en krijgt hij bij een veroordeling een strafblad.

Deel dit artikel