Nieuws op Aruba

Zulema Dabian-Erasmus nieuwe gevolmachtigde minister Aruba in Washington

Zulema Dabian-Erasmus wordt de nieuwe gevolmachtigde minister in Washington. Voor de positie in Washington is een persoon met ervaring en kennis van internationale betrekkingen gezocht, die al werkzaam is binnen de Arubaanse overheid. 

Dabian-Erasmus, voldoet volgens een persbericht aan alle eisen en is voorgesteld als een goed voorbereid persoon met de nodige kwaliteiten om Aruba te vertegenwoordigen in Washington.

Zij studeerde internationale betrekkingen in Nederland en studeerde af in 2005. Momenteel werkt zij bij de Directie Economische Zaken, Handel en Industrie en heeft ook gediend als parttime docent aan de Universiteit van Aruba.

Dabian-Erasmus volgt Joselin Croes op, die directeur wordt van het Arubahuis in Den Haag.

De gevolmachtigde minister speelt een essentiële rol in de relatie met de regering van de Verenigde Staten. Ze heeft onder andere de taak om overeenkomsten te finaliseren die gunstig zijn voor Aruba, Arubaanse ministers te assisteren bij vergaderingen met het IMF, de Wereldbank en de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Deel dit artikel