Nieuws op Aruba

Controles vuurwerkverkoop Aruba van start

Foto - 24Ora

ORANJESTAD – De Arubaanse overheid is vandaag begonnen met controles op de verkoop van vuurwerk, die gisteren van start is gegaan. In het verleden begonnen de controles door de vuurwerkcommissie vaak direct na de levering van het vuurwerk, maar nu is dat een dag later.

Terwijl deze controles plaatsvonden, stonden veel kinderen al klaar om prijzen te checken en hun favoriete vuurwerk te kopen. Maar sinds vorig jaar vinden de controles niet meer plaats op dezelfde dag als de levering. 

De commissie start nu met het controleren van de verkooppunten vanaf 28 december. Ze gaan langs met een checklist om te verzekeren dat de verkopers aan alle vereisten voldoen. Als een verkoper niet aan een vereiste voldoet, krijgt deze de kans om het probleem te corrigeren.

Containers

Dit jaar zijn er dertien containers vuurwerk aangekomen, hoewel er veertien aanvragen waren. De vuurwerkcommissie meet de hoeveelheid vuurwerk vaak in het aantal containers. De containers zijn in twee leveringen aangekomen. Volgens ervaring is dit aantal voldoende om aan de vraag voor het einde van het jaar te voldoen.

In vergelijking met vorig jaar is het aantal geïmporteerde vuurwerkcontainers dit jaar met één of twee verminderd. Vorig jaar bleef er een grote hoeveelheid vuurwerk over. Deze zal samen met de nieuwe voorraad worden verkocht.

Vergunningen

Het belangrijkste document dat een verkoper moet hebben, is de vergunning. Zodra een verkoper deze vergunning heeft, betekent dit dat hij het goedkeuringsproces van de verschillende afdelingen heeft doorlopen en advies heeft gekregen over importeren of verkopen. 

Deel dit artikel