Nieuws op Aruba

Aruba houdt luchtruim nog steeds gesloten voor Venezolaanse vluchten

ORANJESTAD – Aruba heeft de sluiting van de luchtgrens met Venezuela opnieuw verlengd met drie maanden tot 21 april. Dit omvat zowel algemene als commerciële luchtvaart, dus passagiers, vracht en post. Zoals bekend heeft Curaçao meer dan negen maanden geleden al de luchtgrens geopend.

De premier van Aruba, Evelyn Wever Croes, heeft onlangs toegegeven dat er een kans is dat de grens binnenkort opnieuw geopend zal worden, maar alleen voor luchtvracht. Dit in strikte samenwerking met Venezuela, net zoals nu het geval is met de maritieme grens, die onlangs geopend is maar alleen voor vracht zoals fruit en groenten.

Venezuela blijft op de lijst van landen die als bedreiging voor de nationale veiligheid worden beschouwd, gepubliceerd door de Nederlandse inlichtingendienst. Dit verbod is ingesteld sinds 9 maart 2020, in eerste instantie als onderdeel van de maatregelen tegen de toenmalige Covid-19-pandemie, maar wordt nu verlengd, zelfs na het einde van de Covid-19-beperkingen.

Deel dit artikel