Aruba

Geweldsincident Bushiribana nooit gebeurd

ORANJESTAD – Een opmerkelijk geweldsincident dat zou hebben plaatsgevonden op 4 januari in de omgeving van Bushiribana, heeft nooit plaatsgevonden. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Een man zou toen zijn mishandeld en bijna in brand gestoken.

Het incident leidde tot een onmiddellijke reactie van de politie. Na een melding van mishandeling op een van de fietspaden bij Bushiribana, zette de politie zowel patrouilles als een politiehelikopter in om het vermeende slachtoffer te lokaliseren.

De politiehelikopter speelde een cruciale rol bij het vinden van de man, die vervolgens door ambulancepersoneel naar Matividiri werd gebracht voor medische behandeling, alvorens naar het ziekenhuis te worden vervoerd. Volgens een eerste verklaring van de man zou hij zijn aangevallen door vier mannen in zwarte kleding, met de schijnbare intentie hem in brand te steken.

Deze verklaring en de ernst van het incident veroorzaakten aanzienlijke onrust in de gemeenschap. Maar na zorgvuldig politieonderzoek is gebleken dat het incident nooit heeft plaatsgevonden. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de betrokken persoon verward gedrag vertoonde, wat leidde tot de onjuiste melding van het incident.

Deel dit artikel