Aruba

Minder arrestaties op Fakkelparade Aruba, meer verkeerscontroles

ORANJESTAD – Tijdens de jaarlijkse Fakkelparade op Aruba, die zaterdagavond startte bij de voormalige Kooyman langs de Avenida Milo Croes, zijn in totaal acht mensen gearresteerd. Dit aantal is een daling in vergelijking met de negentien arrestaties vorig jaar.

De politie heeft tijdens het evenement verkeerscontroles uitgevoerd, waarbij verschillende voertuigen en een UTV werden gecontroleerd. Een UTV werd uit de parade gehaald wegens het ontbreken van de juiste documenten. De parade werd tijdelijk onderbroken om deze kwestie op te lossen, maar kon daarna zonder verdere problemen voortgezet worden.

De arrestaties waren voornamelijk te wijten aan wangedrag, vechtpartijen, drugsbezit, het in bezit hebben van steekwapens en het beledigen van een politieagent. Twee van de arrestaties hadden betrekking op mishandeling en zijn doorverwezen naar de recherche.

Belangrijk was ook de nadruk op verkeersveiligheid. De Verkeersafdeling en de Motorbrigade hebben zowel voor, tijdens als na de parade verkeerscontroles uitgevoerd. Hierbij zijn elf chauffeurs aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol, van wie vijf hun rijbewijs zijn kwijtgeraakt.

Deel dit artikel