Nieuws op Aruba

Politie Aruba arresteert jongeren die TikTok Autodiefstal plegen

ORANJESTAD – Het Korps Politie Aruba heeft in de afgelopen maand minstens tien verdachten gearresteerd in verband met een serie auto-diefstallen, die werden geïnspireerd door een TikTok-uitdaging.

De diefstallen betreffen voornamelijk auto’s van het merk KIA, model Rio, maar ook modellen zoals de Sportage en de Picanto zijn getroffen. Deze toename in autodiefstal is gekoppeld aan een nieuwe trend onder jongeren, die de auto’s starten met een USB-telefoonlader en hun acties filmen voor TikTok.

Deze trend van autodiefstal is ontstaan als een uitdaging op het socialemediaplatform TikTok, waar jongeren zichzelf filmen terwijl ze auto’s starten met behulp van een USB-lader. Dit heeft geleid tot een verhoogd aantal diefstallen van met name KIA-modellen op Aruba.

Het Team Motorvoertuigen Criminaliteit van de politie benadrukt de noodzaak voor autobezitters om extra waakzaam te zijn en preventieve maatregelen te nemen, zoals het installeren van een alarm of stuurslot, om dergelijke diefstallen te voorkomen.

De leeftijd van de gearresteerde verdachten varieert van 14 tot 21 jaar. De politie blijft alert op dit fenomeen en waarschuwt dat iedereen die overweegt om aan deze uitdaging deel te nemen, een grote kans loopt om gearresteerd te worden.

Oproep aan Ouders

De politie roept ouders op om met hun kinderen te praten over de ernstige gevolgen van dergelijke uitdagingen op sociale media. Ouders van minderjarige verdachten kunnen ook financieel verantwoordelijk worden gehouden voor de schade veroorzaakt door hun kinderen, inclusief schade aan derden, aldus de politie.

Deel dit artikel